21015
 
 
 
Szajba

Szajba

dodano 25.06.2015 w kategorii: Polskie. Napisano 1 Recenzja.
nachmieleni.pl

Szajba, 6.0 out of 10 based on 1 rating
  • Szajba
Ocena ogólnie:
VN:R_U [1.9.22_1171]
6.0ocen: 1
Nazwa: Szajba
Browar: Browar Szałpiw, Browar Wąsosz
Voltaż: 5.5%
Rodzaj: Roggenbier
Opis producenta:

Roggenbier z dodatkiem papryczek chili. Piwo bursztynowe górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane. Skład: woda, słód pilzneński, słód żytni, słód karmelowy, chmiel Marynka, papryczki chili, drożdże. Ekstrakt: 13 Blg. Alkohol: 5,5% obj.

Jeszczyk w lani, miołem ci ja takom fifnom mele, co to miała szajbr zez przerzutkom na punkcie łostrego żarcia. Do tego każdy jeden motów mogła rozłożyć i złożyć do łostatniej szajbki, a i bejsbolem potrafiła spuścić fest łynt. Istno heksa, ale jako salacha.

rąbnięto

recenzję

Rąbnij recenzję

Zaloguj się aby dodać recenzję.

  • Brat Marcin
    Wypił 812 piw
    Brat Założyciel Zawsze Nachmnielony
    Brat Marcin ocenił to piwo:
    ogólnie:6Po-średniak

    6/10
    Piany praktycznie brak. W zapachu głównie słody. W smaku też, plus papryczka chili i lekka gorycz. Przygoda z gatunku jednorazowych. Ponowny zakup nie grozi.

Recenzje piw

Ostatnio pite

Nowe piwa

Najaktywniejsi

Brat Józef
Wypił 1541 piw
Brat Założyciel Zawsze Nachmnielony
Brat Marcin
Wypił 812 piw
Brat Założyciel Zawsze Nachmnielony
Brother Watson
Wypił 602 piwa
Wiarus Bractwa Nachmielonych
Brodzisław
Wypił 520 piw
Wiarus Bractwa Nachmielonych
Marianek
Wypił 403 piw
Wielki Brat Nachmielony
WYCHODZĘ WCHODZĘ WCHODZĘ

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych oraz w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można w dowolnym czasie zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Dowiedz się więcej.

Musisz mieć ukończone 18 lat aby odwiedzić serwis.